2015. szeptember 22., kedd

Tésztasaláta

Imádom ezt a könnyű tésztasalátát, akár előételnek, akár főételnek is készíthetjük. Hűtve és melegen egyaránt fogyasztható. Bármilyen hozzávaló felhasználható, így könnyen eltüntethetjük a maradékokat :-) Próbáld ki Te is!


Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg tészta (tetszés szerint, én szarvacskát használtam, ez volt épp itthon)
10 dkg sonka
2 db virsli
4-5 db csemegeuborka
1 db kápia paprika
2 evőkanál csemege kukorica
újhagyma

A szószhoz:
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 teáskanál citromlé
csipet só és bors

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük 10-12 perc alatt. Közben előkészítjük a hozzávalókat. A virslit pár percig mikróztam.

A szósz hozzávalóit csomómentesen elkeverjük és ízesítjük. Ha a tészta megfőtt hozzáadjuk a felaprított hozzávalókat és ráöntjük a szószt. Jól összevegyítjük.



Hűtőbe rakjuk egy órára, hogy jól összeérjenek az ízek. Aki nem szereti a hideg tésztát langyosan is tálalhatja, úgy is nagyon finom :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése