2015. szeptember 26., szombat

Parmezános ricottalepény

Egy könnyű, egészséges gyors ebéd vagy vacsora. A ricotta igen kevés kalóriát tartalmaz és az alacsony glikémiás indexű ételek közé tartozik, így nem emeli a vércukor szintet, ezért fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják (köretként salátával). Megéri kipróbálni :-)


Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg ricotta
5 dkg reszelt parmezán
1 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál joghurt vagy tejföl
1 evőkanál újhagyma vagy snidling
1 teáskanál fokhagymapor
1 tesákanál só és bors
2 evőkanál olaj a sütéshez

A mártáshoz:
2 dl joghurt
1 dl majonéz
ízlés szerint só, bors, fokhagyma, zöldfűszerek

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, míg egy jól formálható masszát nem kapunk.


Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd megnyomkodjuk a tetejét, hogy lepény formát kapjunk. 


Felhevített olajban kisütjük a lepényeket, oldalanként 2-3 perc szükséges. A megfordításához használjunk egy spatulát nehogy szétessen.


Salátával is fogyaszthatjuk, én most fokhagymás joghurtos mártással tálaltam. A mártás hozzávalóit összekeverjük és már kész is. Jó étvágyat :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése