2015. szeptember 22., kedd

Camambert sajtos-baconos kifli

Klasszikus recept, mi nagyon szeretjük. Régóta készítem, mert finom és nagyon puha a tésztája, kiváló vendégváró falatka. Nagy adagban is készíthetjük és lefagyaszthatjuk, így bármikor előkaphatjuk ha valami sós finomságra vágyunk :-)


Hozzávalók 8 nagy db-hoz:
2 bögre liszt (BL55)
2/3 bögre langyos víz
2 evőkanál olaj
2 teáskanál instant élesztő
1 teáskanál só és cukor
1 db tojássárgája

A töltelékhez:
10 dkg camambert sajt
12 dkg kockázott bacon

A mérce 2 dl-es bögre.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, labdává gyúrjuk és fél órán át meleg helyen kelesztjük.


Ha duplájára kelt, kinyújtjuk kör alakúra és 8 szeletre vágjuk. A szeleteket megtöltjük sajttal és baconnel, majd a hosszabbik oldalától indulva feltekerjük. Sütőlapra helyezzük. Megkenjük 1 db tojássárgájával és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 200 C fokon 10-12 percig sütjük. Egy pohár bor mellé kiváló kísérő :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése