2015. szeptember 22., kedd

Mézes-chilis-ketchupos sült csirkecombok

A húsok közül egyik kedvencem a csirkecomb. Gyorsan elkészül és kevés zsírt tartalmaz. Sokak szerint elég íztelen hús, ezért mutatok egy szószt, amivel ízletesebbé tehetjük a hétköznapi sült csirkecombot.

Hozzávalók 2 személyre:
2 db csirkecomb
1 kisebb cukkini
2 db burgonya
2 dl ketchup
3 evőkanál méz
chili ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
1 csipet bors

Elkészítése:

A csirkecombokat (én most csak felső combokat használtam) alaposan megtisztítjuk. A ketchupot a mézzel és a fűszerekkel jól  összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkecombokat.


Ezután a csirkecombokat hűtőbe tesszük, legalább fél órára (akár egy egész estére is). Közben pár szem burgonyát megpucolunk és nagyobb darabokra vágunk, valamint megmossuk a cukkinit és felszeleteljük. Kivesszük a hűtőből a csirkecombokat és egy tepsibe helyezzük, a burgonyával és a cukkini szeletekkel, valamint a fokhagymával együtt.

 

Előmelegített 180-200 C fokos sütőben alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd alufólia nélkül további 20 percig sütjük, míg a teteje ropogósra nem pirul. Tálalhatjuk salátával vagy rizibizivel is. Jó étvágyat :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése