2015. szeptember 29., kedd

Sonkás-sajtos fusilli csőben sütve

Egy isteni finom, csőben sült tésztás recept. A csőben sütés tulajdonképpen azt jelenti, hogy tepsiben sütjük az ételt és a tetejét aranybarnára pirítjuk, más néven gratinírozzuk.


Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg fusilli tészta
15 dkg csirkemell sonka
5 dkg kockázott bacon
1 evőkanál kókuszolaj
fél fej aprított vöröshagyma
1 marék újhagyma
15 dkg reszelt füstölt trappista sajt a tetejére
ízlés szerint só, bors, és bazsalikom

A szószhoz:
2 dl főzőtejszín
1 tojás
5 dkg reszelt parmezán

Elkéstítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük körülbelül 8-10 percig, nem kell hogy teljesen készre főzzük, hiszen a sütőben még eltölt egy kis időt. Én mikróban használható tésztafőző edényt használtam. Ez idő alatt elkészítjük a szószt.

Kevés kókuszolajon megpirítjuk a hagymákat, a bacont, majd a kockára vágott sonkát és ízesítjük. 5-10 perc alatt elkészül.


Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojást, és a reszelt parmezánt, majd hozzáadjuk a sonkás alaphoz és pár percig forraljuk.



Kiolajozunk egy hőálló tálat vagy tepsit, az aljára tesszük a tésztát majd ráöntjük a szószt. Tetejére reszelt sajtot szórunk és 180-185 C fokos sütőbe 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.



 Csodás lesz, kívül ropogós, belül krémes :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése