2015. szeptember 22., kedd

Limoncellos-karamelles pohárkrém

A Limoncello egy dél-olaszországi eredetű citromlikőr, amit  süteményekhez is felhasználhatunk. Én is így tettem és egy gyors pohárkrém elkészítéséhez használtam fel a még megmaradt Limoncellomat :-) Nagyon gyorsan összeállítható és vendégvárónak is kiváló, úgy az igazi ha előző nap este készítjük el és hűtjük másnapig. Alkoholtartalma miatt kisgyermekeknek nem ajánlott, így ha gyerekek is eszik citromlével helyettesíthetjük.


Hozzávalók 2 személyre:
15 dkg mascarpone
8 db babapiskóta
10 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl
0,5 dl Limoncello likőr
1 db citrom héja
bourbon vaníliás cukor
karamell szósz (bolti)

Elkészítés:

Egy tetszőleges pohár aljába tördelünk 2 db babapiskótát, amire egy kupaknyi Limoncello likőrt öntünk.

A mascarponét a tejföllel és a porcukorral simára keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a Limoncellot, a citrom héját, és a vaníliás cukrot. Elkezdődhet a rétegezés, a babapiskótára teszünk egy evőkanálnyit a mascarponés masszából majd következik a karamell szósz.



Majd újra babapiskóta és a rétegezést addig folytatjuk, míg az összes hozzávaló el nem fogy. A mascarponéval fejezzük be a rétegezést, majd babapiskótával és karamell szósszal díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy a piskóta megpuhuljon. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése