2015. szeptember 23., szerda

Ricottával töltött parmezános sült paradicsom cukkini ágyon

A ricottát nagyon szeretem, az olasz konyha egyik alap terméke, egy krémes sajtféle, melyet sós és édes ételek készítésekor egyaránt felhasználhatunk. Én most egy paradicsomos változatát készítettem el nektek :-) Egészséges, alacsony kalóriatartalmú, tökéletes vacsora.


Hozzávalók 2 személyre:
2 db nagyobb paradicsom
10 dkg ricotta
1 evőkanál joghurt
1 evőkanál parmezán sajt
1 citrom leve
csipet só, bors, oregánó
fél cukkini

Elkészítés:
A paradicsomokat jól megmossuk, a tetejét levágjuk és kiskanállal kikaparjuk a belsejét. Az aljából is levágunk egy pici darabot, hogy ne boruljon fel amikor sütjük. A ricottát összekeverjük a parmezán sajttal, a joghurttal, citromlével és a fűszerekkel.


A ricottás töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat, a tetejét is rátesszük, majd előmelegített 200 C fokos sütőben, sütőlapra helyezve 10-15 percig sütjük.


Ha megsültek megszórjuk még egy kis parmezánnal és cukkinisalátával tálaljuk. Remek fogás :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése