2015. szeptember 22., kedd

Gluténmentes palacsinta

Ez egy könnyű tésztájú gluténmentes palacsinta, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Arra vigyázzunk, hogy ne süssük túl vékonyra mert könnyen törik! Nálunk nagy kedvenc :-)


Hozzávalók 2 személyre:
100 g rizsliszt
200 ml tej
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál cukor és só

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük, míg egy laza folyós masszát nem kapunk. A masszát fél órára hűtőbe rakjuk, majd ha kivettük újra megkeverjük.


Kiolajozott palacsintasütőbe egy evőkanálnyi masszát teszünk, amit pár percing sütünk, majd egy spatula segítségével megfordítjuk és további fél percig sütjük.


Ha megsült mehet a tányérra, ízlés szerint ízesíthetjük nutellával, kakaóval, lekvárral. Minden ízben nagyon finom. Porcukorral díszítettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése