2015. szeptember 24., csütörtök

Köleskása almával

Ha unod már a felvágottakat reggelire és valami egészségesebbre vágysz próbáld ki ezt az egyszerű köleskását. A kölesből készített étel igen tápláló, sós formában köretként is használhatjuk. Nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Diétás étrendbe is beilleszthető.


Hozzávalók:
1 csésze köles
3 csésze tej
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
méz ízlés szerint
1 db kisebb alma

Elkészítés:
Egy lábasba tesszük a hozzávalókat (én kétszer annyi fahéjat tettem bele, mert nagyon szeretem) és kis lángon, kevergetve 20-25 percig főzzük. Ha szükséges menet közben önthetünk még hozzá tejet.



Akkor jó ha a kölesszemek megduzzadnak, levesszük a tűzről és 10 percig lefedve állni hagyjuk. Melegen tálaljuk, tehetünk rá lekvárt vagy bármilyen gyümölcsöt is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése