2015. szeptember 23., szerda

Borsópörkölt gluténmentes nokedlivel

Ismét egy gluténmentes recept. Ízét tekintve nem különbözik a hagyományos nokedli ízétől, bátran ajánlom. A pörkölteket inkább zöldségekből szoktam főzni mint húsokból, most a borsós verzióját mutatom meg. Nagyon hamar elkészül. Időhiányban szenvedők hajrá :-)


Hozzávalók 2 személyre:
A pörkölthöz:
25 dkg borsó (fagyasztott vagy friss egyaránt jó)
1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
1 evőkanál kókuszolaj
2 dl víz
1 evőkanál pirospaprika
ízesítéshez só és bors, valamint 2 db babérlevél

A nokedlihez:
20 dkg rizsliszt
2 evőkanál tejföl vagy joghurt
1 db közepes tojás

1 dl víz

Elkészítés:
Én a pörkölttel kezdtem. Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk. A hagymát megdinszteljük, majd jöhet rá a szalonna. Ha kisült a zsírja lehúzzuk a tűzről (nehogy megégjen) és hozzáadjuk a pirospaprikát. A vízzel felöntjük és ízesítjük a sóval, a borssal valamint beledobjuk a babérleveleket.
Beletesszük a borsót és 5-6 percig pároljuk. Kész is a pörköltünk :-)



Következik a nokedli. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Az vizet fokozatosan adjuk hozzá, akkor jó, ha egy sűrű palacsintatészta jellegű masszát kapunk.


Egy lábasban vizet forralunk és galuskaszaggatón beleszaggatjuk a nokedli tésztát. Amikor feljönnek a víz tetejére (pár perc) leszűrhetjük.

Melegen tálaljuk, tehetünk rá tejfölt is. Jó étvágyat :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése