2017. június 13., kedd

Parmezános tökfasírt polentával

Egy könnyű, nyárias, sajtos tök étel, ha már unjuk a húsból készült fasírtokat. Bármilyen más körettel, rizzsel, burgonyával, salátával is fogyasztható, de polentával igazi különlegesség.

Hozzávalók 2 személyre:
350 g főzőtök 
100 g parmezán sajt
1 db tojás
2 szál újhagyma  
1 evőkanál zabpehelyliszt 
2 evőkanál búzakorpa  
2 gerezd fokhagyma 
1 csipet só  
1 csipet bors 
5 szelet bacon

A polentához:
150 ml kukoricadara  
500 ml víz
1 kiskanál só  
1 kiskanál só 
1 kiskanál fokhagymapor  

Elkészítés:
A tököt lereszeljük, kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Konyhai robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, fokhagymát, tojást, zablisztet, parmezánt, fűszereket, búzakorpát, és fasírt állagúra turmixoljuk.
 

Egy őzgerincformát kiolajozunk, és a kettévágott bacon szeletekkel kibéleljük, úgy, hogy a szélein lelógjanak. Belekanalazzuk a tökös masszát. Ráhajtjuk a bacon széleit, és előmelegített, 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. 


Ha megsült, kiborítjuk a formából és felszeleteljük.


A polentához a vizet felforraljuk, ízesítjük sóval, fokhagyma porral, hozzáadjuk a kukoricadarát, és a vajat. 3-5 percig főzzük, míg besűrűsödik. El is készült ez a zseniális parmezános tökfasírt polentával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése