2017. június 13., kedd

Édesburgonyás brassói

Brassói picit átalakítva, édesburgonyából. Aki szereti az édesburgonyát mindenképp próbálja ki. Csirkemellfiléből​ is készíthetjük azzal is nagyon finom, ráadásul hamarabb elkészül.


Hozzávalók 2 személyre:
300 g sertéscomb 
300 g édesburgonya  
1 fej vöröshagyma
50 g szalonna 
2 csipet só  
1 csipet bors 
1 mokkáskanál fokhagymapor  
2 evőkanál kókuszolaja sütéshez

Elkészítés:
Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. A felkockázott húst hozzáadjuk, ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. Kb. 10-15 perc.


Jöhet rá a zöldborsó, majd fedő nélkül tovább pirítjuk. A felkockázott édesburgonyát sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk mert hamarabb elkészül mint a sima burgonya, kb. 5 perc kell neki. 


Ha megpirult a borsós hús kiszedjük és ugyanabba a serpenyőben rakjuk a megfőtt édesburgonyát. Megpirítjuk. (Ez a lépés kihagyható, de én szeretem a pirult részeket 😃) Végül összekeverjük a húst az édesburgonyával és savanyúsággal melegen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése