2017. június 13., kedd

Húsos pite

Két egyszerű hozzávalóból elkészíthető húsos finomság. Maradék húst is​ használhatunk hozzá. Igény szerint zöld fűszerekkel tovább ízesíthetjük. 


Hozzávalók 2 személyre:
250 g leveles tészta 
A töltelékhez: 
400 g darálthús  
150 g reszelt parmezán 
1 evőkanál kókuszolaj  
2-3 evőkanál tejföl 
1 csipet só  
1 csipet bors
1 kiskanál fokhagymapor 
1 db tojássárgája  a kenéshez

Elkészítés:
A kókuszolajon megpirítjuk a darált húst, közben fűszerezzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Ha a sajt megolvadt, jöhet hozzá a tejföl. Ha elkészült langyosra hűtjük.



Közben a leveles tésztát kinyújtjuk. A közepére helyezzük a tölteléket és a képen látható​módon bevagdossuk a tésztát. A tészta csíkokat váltakozva ráhajtjuk és megkenjük felvert tojássárgájával.


Előmelegített 180 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése