2017. június 13., kedd

Enchiladas

 Könnyen elkészíthető mexikói főétel, fűszeres hússal, ízletes paradicsomszósszal és sajttal.


Hozzávalók 2 személyre:
3 db tortilla lap
250 g darált hús
1 evőkanál kókuszolaj
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150 g sajt (fele cheddar fele parmezán)

A szószhoz:
2 evőkanál olívaolaj 
1 evőkanál liszt 
200 paradicsomszósz 
2 kávéskanál chilipor 
100 víz 
1 kávéskanál őrölt kömény 
2 gerezd fokhagyma 
1 csipet só

Elkészítés:
A darált húst megpirítjuk olajon a vörös- és fokhagymával.


Közben a szószhoz megpirítjuk az olajon a lisztet és a chiliport. Hozzáadjuk a vizet és a paradicsomsűrítményt, majd az összes többi hozzávalóval együtt főzzük 10-15 percig. Az elkészült szósz felét, darált húst és a sajtos összekeverjük.



A szószból picit kenünk egy sütőtál ajára. A húsos masszával megtöltjük a tortilla lapokat. Feltekerjük és egy fogpizkáló segítségével összetűzzük és a sütőtálba helyezzük őket.



Meglocsoljuk a maradék paradicsomos szósszal és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése