2017. június 13., kedd

Almás-gyömbéres csirkemell

Gyors, egyszerű és nem utolsó sorban egészséges fogás. Könnyű vacsora, ha épp nincs sok időnk főzőcskézni. :-) A fűszerek ízlés szerint növelhetők, csökkenthetők.
 
 
Hozzávalók 2 adagra:
30 dkg csirkemellfilé
2 db alma
1 evőkanál gyömbérpor vagy friss reszelt gyömbér
1 kiskanál fahéj
1 csipet só
 
A sütéshez:
1 evőkanál kókuszolaj
 
Elkészítés:
A csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk. Jól összekeverjük a gyömbérporral. (Akár állni is hagyhatjuk ha van rá időnk.)
 
Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, sózzuk és hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott almákat. Hozzáadjuk a fahéjat. Tovább pirítjuk, míg az alma meg nem puhul.
 

 Melegen tálaljuk. Akár főtt rizzsel, vagy krumplipürével is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat :-)

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése