2017. június 13., kedd

Chilis-gyömbéres pulykagolyók

Pikáns húsgolyók sütőben sütve. Tálalhatjuk még salátával vagy sült krumplival is. Aki nem szereti a csípőset, az hagyja ki a chilit. Tökéletes mai ebéd. 😉


Hozzávalók 20-22 db-hoz:
500 g darált pulykahús
1 teáskanál gyömbér
1 db tojás 
1 csipet 
1 csipet bors
1 csipet bors 
2 evőkanál zabpehelyliszt
1 csipet szárított chili 

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Ha összeállt a massza, vizes kézzel kb. diónyi nagyságú golyókat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket olajszóróval lefújjuk.


Előmelegített 190 C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Melegen, édes chili szósszal és párolt rizzsel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése