2017. június 13., kedd

Burgonya gratin

Egyszerű, csőben sült burgonya. Fogyaszthatjuk önállóan vagy köretként egyaránt. 27*18 cm-es sütőtálban készítettem.

Hozzávalók 4 adagra:
1 kg burgonya
300 ml tejszín 
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só 
1 kiskanál színes bors
100 g reszelt sajt - parmezán vagy trappista 
50 g vaj

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és karikára vágjuk. A sütőtálat kivajazzuk és a burgonya szeleteket rétegezzük úgy, hogy részben fedjék egymást. Minden réteget sózunk, borsozunk.


Egy kancsóban összekeverjük a tejszínnel a maradék sót és a borsot, valamint az aprított fokhagymát. A tejszínes keveréket a burgonyára öntjük egyenletesen.


Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 C fokon 75-90 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje fedjük le alufóliával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése