2017. június 13., kedd

Hal curry citromos rizzsel

Egyszerű​, indiai ízvilágú halas fogás. A fűszerek mennyiségét saját ízlésünknek megfelelően lehet növelni vagy csökkenteni. Aki szereti a csípőset, az kiegészítheti egy kis chili paprikával.

Hozzávalók 2 személyre:
A hal pácolásához: 
400 g tőkehalfilé 
fél citrom
1 teáskanál curry por
1 csipet só  
1 csipet bors 

A szószhoz:  
fél vöröshagyma 
1 kiskanál kurkuma  
1 kiskanál gyömbér por 
1 kiskanál fokhagyma por  
1 csipet cayenne bors 
1 kiskanál mustármag
2 csipet római kömény 
200 ml kókusztejszín 

Elkészítés:
A halat nagyobb darabokra vágjuk és bepácoljuk, állni hagyjuk negyed óráig. Száraz serpenyőben addig pirítjuk a mustármagot, míg pattogni nem kezd. 


Kevés olajon megpirítjuk a pácolt hal darabokat, ha kész kivesszük a serpenyőből, félre tesszük. Ugyanabban a serpenyőben, a hal visszamaradt levén pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd fűszerezzük.

Pár perc múlva felöntjük a kókusztejszínnel. Ekkor már csak óvatosan kevergetjük, hogy a hal ne törjön össze. Közben a szokásos módon megfőzzük a rizst, a főzővízhez adjunk hozzá egy citrom levét és héját. Az elkészült halat a rizzsel és friss zöld fűszerrel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése