2016. január 13., szerda

Szicíliai paradicsomos húsgombóc spagettivel

Minden olasz ételt imádok, az első olaszországi kirándulásom alkalmával lehetőségem volt megkóstolni. Azóta nagy kedvenc, gyakran ez a hétvégi ebéd. Ha nagy társaságnak főzünk, akkor is remek választás, mert nagyon kiadós fogás akár előételként, akár főételként.

Hozzávalók 2 személyre:
A húsgombóchoz (15 db lett):
25 dkg darált sertés vagy marhahús
1 szelet szikkadt kenyér
1 tojás
csipet só és bors
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma

A paradicsomos szószhoz:
fél fej vöröshagyma
1 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
1 dl víz
1 kiskanál oregánó
csipet só és bors

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük. A paradicsomszósszal érdemes kezdeni. Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk a hagymákat, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat. Ízesítjük, majd amikor levet ereszt hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük 1 dl vízzel és 10 percig főzzük.




Ez idő alatt egy robotgépbe tesszük a húsgombóc hozzávalóit és egynemű masszává dolgozzuk össze.


Vizes kézzel dió nagyságú golyókat formálunk a húsos masszából, majd a paradicsomszószba rakjuk. 15-20 percig főzzük a gombócokat alacsony lángon.


Tésztával tálaljuk az elkészült gombócokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése