2016. január 9., szombat

Almás-áfonyás leveles pite

Ebéd utáni gyors csemege, ami könnyen és villámgyorsan elkészíthető. A leveles tészta örök favorit, mert bármivel, akár édes, akár sós töltelékkel párosíthatjuk. 


Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg leveles tészta (friss vagy fagyasztott)
1 evőkanál vörösáfonya dzsem
2 db alma
1 evőkanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál barna cukor
1 db citrom leve
tojássárgája a kenéshez
kókuszpehely vagy szeletelt mandula ízlés szerint a díszítéshez

Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozunk engedjük ki, majd nyújtsuk téglalap alakúra. Friss tésztánál a felengedés természetesen kimarad, azt egyből kinyújthatjuk tetszőlegesen. Az almát meghámozzuk felkockázzuk és hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat és a cukrokat.


A kinyújtott leveles tészta széleit kb. 1 cm vastagságban behajtjuk, peremet kialakítva a széleken. Megkenjük a vörösáfonya lekvárral, majd ráhalmozzuk a cukros alma tölteléket. 


A tetejét kókuszpehellyel vagy szeletelt mandulával díszíthetjük, de ez el is hagyható. A széleket tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített 200 C fokos sütőben 10-12 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése