2016. január 24., vasárnap

Gorgonzolás-sonkás zablepény

Aki szereti az olasz penészes sajtokat, annak ezt kötelező kipróbálni :-) Pizzához hasonló ízvilág, aminek erőteljes ízt ad a főszereplő, a gorgonzola. Vacsorára remek egy pohár bor mellé.

Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
10 dkg liszt (BL55)
6 dkg zabpehelyliszt
1 dl víz
1 dl langyos tej
1 csomag élesztő
1 teáskanál só
1 kiskanál cukor

A feltéthez:
10 dkg sonka
10 dkg gorgonzola sajt
3 db koktél paradicsom
balzsamecet

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, átgyúrjuk és lehetőség szerint téglalap alakúra nyújtjuk. A feltétet előkészítjük.




A sajtot szétmorzsoljuk egyenletesen a tésztán, ez tölti be most a szósz szerepét. Jöhet rá a sonka és a félbevágott paradicsom. Előmelegített 220 C fokos sütőben 10-12 percig sütjük.




 Balzsamecettel meglocsolva melegen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése