2016. január 10., vasárnap

Mustáros-baconos csavart rudacskák

Kezdők is könnyen elkészíthetik ezt a gyors, mégis finom vendégváró rudacskákat. Gyorsan összeállítható, nem kell külön keleszteni a tésztát, ráadásul lefagyasztható még töltetlen állapotban, így nagyobb mennyiséget is készíthetünk és bármikor előkaphatjuk a fagyasztóból és tetszés szerint tölthetjük. Most csak fél adagot készítettem, mert a tészta másik feléből pizza készült.


Hozzávalók 4 db-hoz (fél adag):
A tésztához:
10 dkg liszt (BL55)
7 g instant élesztő
1 teáskanál só és fokhagymapor
1 dl langyos víz

A töltelékhez:
4 db szelet bacon
1 evőkanál mustár

A tetejére:
1 db felvert tojássárgája
reszelt parmezán

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. olyan hosszú legyen, mint a bacon szeletek. Ha ezzel megvagyunk megkenjük mustárral és ráhelyezzük a 4 bacon szeletet, majd pizzavágóval 4 részre szeljük.


A szeleteket 2 végeinél megfogva ellentétes irányba csavarjuk, kb. 3-4 csavarás elegendő. Sütőlapra helyezzük, megkenjük felvert tojássárgájával és megszórjuk a sajttal. 


Előmelegített 200 C fokos sütőben 12-15 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése