2016. január 11., hétfő

Mogyoróvajas-rumos süti

Egy sütés nélküli nagyon gyors desszert. Lorraine Pascal készítette egyik műsorában. Az adagokat módosítottam kicsit és a csokimázba rumot is tettem. Aki szereti a tömény mogyorós sütiket, az imádni fogja :-)


Hozzávalók 2 személyre:
Az alaphoz:
15 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg eritrit (cukor helyett)
1 teáskanál vaníliaaroma

A tetejére:
10 dkg étcsoki+1 evőkanál víz+pici olaj+pici rumaroma

Elkészítés:
Az alap massza hozzávalóit robotgépben összedolgozzuk, míg össze nem áll. Egy magas falú tepsi/sütőtál aljára belenyomkodjuk a kekszes keveréket. Egyenletesen eloszlatjuk.


Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 evőkanál vízzel és 2 csepp olajjal és a rummal. Krémesre keverjük. Ha elkészült ráöntjük a kekszes masszára és elegyengetjük a tálat megrázogatva.


Hűtőbe rakjuk legalább 3-4 órára, majd tetszés szerint szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése