Egy sütés nélküli nagyon gyors desszert. Lorraine Pascal készítette egyik műsorában. Az adagokat módosítottam kicsit és a csokimázba rumot is tettem. Aki szereti a tömény mogyorós sütiket, az imádni fogja :-)
Hozzávalók 2 személyre:
Hozzávalók 2 személyre:
Az alaphoz:
15 dkg darált keksz
10 dkg mogyoróvaj (recept itt http://gasztrovagans.blogspot.hu/2016/01/hazi-mogyorovaj.html)
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg eritrit (cukor helyett)
1 teáskanál vaníliaaroma
A tetejére:
10 dkg étcsoki+1 evőkanál víz+pici olaj+pici rumaroma
Elkészítés:
Az alap massza hozzávalóit robotgépben összedolgozzuk, míg össze nem áll. Egy magas falú tepsi/sütőtál aljára belenyomkodjuk a kekszes keveréket. Egyenletesen eloszlatjuk.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 evőkanál vízzel és 2 csepp olajjal és a rummal. Krémesre keverjük. Ha elkészült ráöntjük a kekszes masszára és elegyengetjük a tálat megrázogatva.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 evőkanál vízzel és 2 csepp olajjal és a rummal. Krémesre keverjük. Ha elkészült ráöntjük a kekszes masszára és elegyengetjük a tálat megrázogatva.
Hűtőbe rakjuk legalább 3-4 órára, majd tetszés szerint szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése