2016. január 31., vasárnap

Parmezános-sonkás csiga

Egy gyors sós harapnivaló, melyet könnyen összedobhatunk és kevés hozzávalóból áll, ami szinte mindig van otthon.
Hozzávalók 8 db-hoz:
A tésztához:
15 dkg liszt
8 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál reszelt parmezán
1 evőkanál tejföl
1 kiskanál só

A töltelékhez:
15 dkg sonka
1 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
5 dkg reszelt parmezán sajt

A tetejére:
1 tojássárgája
pár csipet szezámmag

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgépben összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. 





A töltelék hozzávalóit robotgépben összekeverjük, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát. 




Feltekerjük szorosan és 2-3 cm-es darabokat vágunk belőle. Megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.



Előmelegített 190 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése