2016. január 30., szombat

Mindent bele lecsó

Nálam általában a lecsó csak zöldségekből áll és inkább nyáron szoktam készíteni friss nyári zöldségekből, köret nélkül, de megkívántam és nem akartam várni nyárig, ez most a téliesített változata. Húsos verzió szalonnával, kolbásszal és virslivel és főtt rizzsel, mindennel amit itthon találtam :-)


Hozzávalók 2 személyre:
1 db cukkini
3 db tv paprika
3 db paradicsom
2 dl víz
1 szál újhagyma
fél fej vöröshagyma
5 dkg szalonna
5 dkg kolbász
2 db virsli
1 evőkanál paradicsompüré
1 kiskanál házi fokhagymakrém (receptért katt ide: http://gasztrovagans.blogspot.hu/2016/01/hazi-fokhagymakrem.html)
1 teáskanál só
1 teáskanál provánszi fűszerkeverék

Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat, tetszés szerint feldaraboljuk a zöldségeket, a szalonnát és a kolbászt. Egy serpenyőben a szalonna zsírját kisütjük, majd hozzáadjuk a kolbászt.


Pár percig sütjük, majd jöhet a paprika és a hagymák. Ekkor ízesítjük, hozzáadunk 2 dl vizet, lejjebb vesszük a hőfokot és fedő alatt 10 percig főzzük. 


Hozzáadjuk a cukkinit és tovább pároljuk. Végül a paradicsomot, paradicsompürét és a virsliket. Tovább pároljuk 5 percig.


Közben elkészítjük a rizst, az arány 1:2, vagyis 1 csésze rizshez 2 csésze vízre lesz szükségünk. Fedő alatt kevergetés nélkül 15 percig főzzük.


Melegen tálaljuk az elkészült lecsót a főtt rizzsel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése