2015. október 28., szerda

Zserbógolyó

Tökéletes csemege, ha valami gyorsat akarunk, és rendkívül finom is. Aki szereti a zserbó süteményt, annak tökéletes lesz ez a gyors változata:-) Vendégvárónak tökéletes, előző este is elkészíthetjük.


Hozzávalók 15 db-hoz:
A golyókhoz:
12 dkg darált háztartási keksz
12 dkg darált dió
5 evőkanál házi szilvalekvár (bármilyen lekvár jó)

A bevonáshoz:
5 dkg étcsoki
pici olaj
darált dió

Elkészítés:
A golyó hozzávalóit összedolgozzuk egy tálba és vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Mélyhűtőbe tesszük fél órára. Ez idő alatt  a csokit gőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat, ettől szép fényes lesz a csokiréteg. Fogpiszkálót szúrunk a golyók közepébe és óvatosan a csokiba mártjuk. Én a fele mennyiséget darált dióval vontam be. Hűtőbe rakjuk legalább 2-3 órára és már fogyaszthatjuk is :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése