2015. október 23., péntek

Aszalt paradicsomos-sonkás omlett - Az én tökéletes reggelim:-)

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvan a maga tökéletes reggelije, amit minden nap el tudna fogyasztani:-) Íme az enyém. Nagyon egyszerű hozzávalókból áll, így bármikor gyorsan elkészíthetjük.

Hozzávalók 2 személyre:
Az omletthez:
3 db tojás
1 evőkanál tejszín
1 teáskanál fokhagymapor
1 kiskanál só és bors
1 kiskanál provánszi fűszerkeverék

A sütéshez:
1 evőkanál kókuszolaj

A töltelékhez:
1 szelet csirkemellsonka
1 evőkanál darabolt aszalt paradicsom
fél fej lilahagyma

A tálaláshoz:
2 dkg sovány reszelt sajt
kígyóuborka és paradicsom ízlés szerint

Elkészítés:
Egy tálban felverjük a tojásokat és hozzáadjuk a tejszínt, a fokhagymaport, a sót, a borsot és a provánszi fűszerkeveréket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleöntjük a tojásos keveréket. Amikor a tojás széle kezd megszilárdulni egy fakanál segítségével a széléről a közepe felé húzzuk a már megszilárdult részeket. Nem keverjük.
Ha ily módon minden része megszilárdult ráhelyezzük a szeletelt sonkát, a darabolt aszalt paradicsomot és a lilahagymát. Félbehajtjuk a fakanál segítségével, majd további 1-2 percig sütjük.
Kész is a tökéletes reggeli. Friss zöldségekkel és reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése