2015. október 3., szombat

Fokhagymakrémleves pirított baconnel és krutonnal

Egy hűvös őszi/téli estére kiváló vacsora ez az immunerősítő ízletes forró krémleves. Gyorsan elkészül csak pár hozzávaló szükséges, cipóban is tálalhatjuk. Készítsd el Te is :-)


Hozzávalók 2 személyre:
2 fej fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál kókuszolaj
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál rizsliszt
750 ml húsleves alaplé (húsleves kockából)
ízlés szerint só és bors
bacon és kruton a tálaláshoz

Elkészítés:
Első lépésként a húsalaplevet készítjük el. 750 ml vizet felteszünk egy lábasba forrni és 2 húsleves kockát adunk hozzá. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd kókuszolajon megfuttatjuk. A fokhagymát nem pucolom meg, csak gerezdjeire szedem és héjastól fokhagymanyomó segítségével (a héja a fokhagymanyomóban marad) a vöröshagymára nyomjuk.


Rászórjuk a lisztet és pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az húslevest, valamint a tejszínt és összeforraljuk. Ha kész leturmixoljuk és átszűrjük.


A krutonokhoz egy serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk benne a kockára vágott kenyérdarabkákat. Egyúttal mellé tehetjük a bacon csíkokat és együtt pirítjuk. Melegen tálaljuk. A tetejére lehet sajtot is szórni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése