2015. október 25., vasárnap

Gyors túrós-kakaós kuglóf

Nem túlzás a világ legegyszerűbb kuglóf receptje:-) Ízesíteni bármivel lehet, nagyon könnyű összeállítani és keleszteni sem kell.  Csokimázzal is leönthetjük, díszíthetjük cukorkákkal, így méltó helye lesz az ünnepi asztalon. Próbáljátok ki.


Hozzávalók 23 cm-es kuglóf formához:
20 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele sima fehér liszt)
20 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
4 db tojás
1 dl tej
1 dl étolaj
1 marék aszalt vörösáfonya vagy mazsola
1 teáskanál vaníliaaroma
csipet só
1 evőkanál holland kakaópor

Elkészítés:
A kakaópor kivételével a hozzávalókat robotgépben jól összedolgozzuk, míg egy folyékony masszát nem kapunk. A massza 2/3 részét a kuglóf formába töltjük. Nekem szilikon formám van, így nem kell kiolajozni, de ha fém formával dolgozunk, akkor ki kell vajazni, hogy ne ragadjon bele kifordításnál. A maradék masszához adjuk a kakaóport és beleöntjük  a formába.


160 C fokos sütőben 50-60 percig sütjük, közben tűpróbát végzünk. Ha megsült várjuk picit, míg kihűl, mert akkor jobban szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése