2015. október 21., szerda

Tejszínes-paradicsomos lasagne

Egy újabb lasagne recept, ezúttal húsos változatban :-)


Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
12 db lasagne lap (nem kell elősütni)

A töltelékhez:
40 dkg darált hús
1 evőkanál kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
1 csipet só és bors
1 szál szárított rozmaring
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
200 ml paradicsompüré

A tetejére:
száraz aprított kenyér
A tálaláshoz:
mini mozzarella
paradicsom szeletek
római saláta

Elkészítés.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk a szalonnával és a felkockázott hagymával. Lepirítjuk majd jöhet rá a darált hús, amit ízesítünk ízlés szerint. 


Ha a hús elkészül (kb. 10-15 perc) hozzáadjuk a paradicsompürét és forraljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt és pár percig tovább főzzük. 


Egy 20x30-as sütőtálat/tepsi aljára kanalazunk a szószból majd ráfektetjük a lasagne lapokat. 

Újból szósz, majd tészta, a rétegezést háromszor megismételjük. A szósszal fejezzük be a rétegezést. Tetejére sajt helyett száraz aprított (a száraz kenyeret robotgépben aprítottam) kenyeret szórunk, ami ha megsül jó ropogós lesz :-) Előmelegített 180 C fokon 30-35 percig sütjük.
Előmelegített 180 C fokon 30-35 percig sütjük. Friss salátával, mini mozzarellával és paradicsommal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése