2016. szeptember 11., vasárnap

Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel

Glutén, laktóz és cukormentes fogás, mely halfiléből és édesburgonyából áll. Pici kézügyességet igényel a sütésnél, de szerintem mindenki el tudja készíteni. Köretként tálalhatunk hozzá rizst, krumplit, bár akkor már nem annyira diétás étel. Ha egy könnyű ízletes vacsira vágytok próbáljátok ki :-)


Hozzávalók 2 személyre:
A halhoz:
30 dkg alaszkai tőkehalfilé
15 dkg édesburgonya
3 evőkanál zabpehelyliszt
2-3 evőkanál kókuszzsír
1 csipet só és színes bors
1 teáskanál őrölt csemege pirospaprika
1 db tojás
1 kiskanál fokhagymapor

A dresszinghez:
2 evőkanál cukormentes mustár
1 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál fehérborecet
1 csipet só és bors

A salátához:
20 dkg jégsaláta

Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a fokhagymaport és a tojást. Jól elkeverjük. 



A halszeleteket papírtörlőn leitatjuk, ne legyen nedves teljesen száraznak kell lennie. A zabpehelylisztet összekeverjük a sóval, a borssal és a pirospaprikával. 


A halszeleteket megforgatjuk a paprikás lisztbe, majd az egyik oldalára egy kanál segítségével ráhalmozzuk az édesburgonyából, amit jól lenyomkodunk. Ne tegyünk rá sokat mert nem fog rendesen átsülni!



Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a halszeleteket az édesburgonyás felével lefelé 4-5 percig sütjük. Sütés közben a másik oldalára is halmozunk az édesburgonyából mielőtt megfordítanánk és ismét jól rányomkodjuk.



Ha megsült az egyik oldala óvatosan egy fakanál és egy lapát segítségével megfordítjuk és 3-4 percig sütjük. Ha megsültek papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olajat. 



A dresszing hozzávalóit homogén állagúra keverjük.


A megsült halat salátával tálaljuk még melegen és meglocsoljuk a mustáros szósszal. Jó étvágyat :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése