2016. szeptember 11., vasárnap

Cukkini brownie

Lisztmentes, cukormentes, laktózmentes brownie recept, melyet szinte gyerekjáték elkészíteni. Elsőre bizarrnak tűnhet a csoki és a cukkini párosítása, de a cukkini ízét szinte nem is lehet érezni, tehát bátran próbáljátok ki :-)


Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:
20 dkg étcsokoládé (legalább 45%-os)
1 evőkanál kókuszolaj
10 dkg eritrit
5 db tojás
10 dkg kókuszliszt
10 dkg cukkini
1 evőkanál holland kakaópor
1 marék földimogyoró

Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük és kinyomkodjuk belőle a vizet, hogy ne áztassa el a tésztát. A csokoládét az eritrittel és a kókuszzsírral gőz fölött megolvasztjuk és langyosra hűtjük. 


A tojásokat egyesével a csokis keverékhez adjuk. Majd belekeverjük a kókuszlisztet, a cukkinit és a kakaóport.



A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük megszórjuk a mogyoróval és előmelegített 180 C fokos sütőben 35-40 percig sütjük.


Ha megsült kihűtjük, és szeleteljük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése