2016. augusztus 6., szombat

Zserbógofri

A gofrit szinte mindenki szereti, ez most egy zserbó ízesítésű változat. Könnyű elkészíteni, nagyon laktató gluténmentes desszert. Amennyiben diabetikus lekvárral, és csokival készítjük, cukorbetegek és IR-esek is fogyaszthatják :-) A mérce: 1 dl-es csésze, ebből az adagból 2 db gofri lett.


Hozzávalók 1 személyre:
A gofri tésztához:
1 csésze zabpehely (gluténmentes)
1 csésze mandulatej (bármilyen más tej)
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál eritrit
fél citrom leve

A töltelékhez:
1 evőkanál áfonyalekvár
1 evőkanál darált dió
1 evőkanál csokiöntet

Elkészítés:
A gofri tészta hozzávalóit robotgépben összeturmixoljuk. Picit sűrűbb masszát kell kapnunk, mint a sima liszttel készült gofri tészta. Ha nagyon sűrű lenne a masszánk, pici tejet még adhatunk hozzá. 


Alaposan kiolajozott, forró gofrisütőben 5 perc alatt megsütjük. 


A lapokat megkenjük a lekvárral, megszórjuk a dióval, majd egymásra helyezzük. Végül csokiöntetet (mikróban felolvasztottam a csokit) locsolunk rá ízlés szerinti mennyiségben. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése