2016. augusztus 26., péntek

Kókuszos csirkemell házi majonézzel

Ízletes, kókuszos rántott hús, ha már unjuk a hagyományos ízeket. Ne a legnagyobb lángon süssük, mert a kókuszreszelék könnyen megéghet. Bármilyen körettel tálalhatjuk, de önmagában is nagyon finom. IR diétába beilleszthető.


Hozzávalók 2 személyre:
A húshoz:
6 szelet csirkemellfilé
ízlés szerint só és bors

A panírhoz:
2 db tojás
15 dkg zabpehelyliszt
15 dkg kókuszreszelék

A sütéshez:
2 evőkanál kókuszolaj

A házi majonézhez:
2 db tojássárgája
1 csipet só
1 teáskanál mustár
2 dl étolaj
fél citrom leve

Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket sózzuk borsozzuk. Először lisztbe, majd tojásba, végül kókuszreszelékbe forgatjuk. 



Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk és oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, leitatjuk a felesleges zsiradékot egy papírtörlő segítségével.



A házi majonézhez a tojássárgájához keverjük a mustárt és a sót. Hozzáöntjük nagyon vékony sugárban az olajat (jó minőségűt kell használni, különben nem lesz jó íze!), majd a végén ízesítjük a citromlével.


A megsült kókuszos csirkemelleket melegen tálaljuk a házi majonézzel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése