2016. augusztus 6., szombat

Modenai spagetti

Kedvenceim közé tartozik ez a gyorsan elkészíthető olasz tésztaétel. 15 perc alatt bőven elkészíthető, egy pohár bor mellé tökéletes vacsora lehet. Aki teheti ajvárt használjon, de ha épp nincs otthon (mint nekem se:-)) akkor nyugodtan lehet helyettesíteni gulyáskrémmel. Bármilyen tésztával fogyasztható.


Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg spagetti (teljes kiőrlésűt használtam)
15 dkg csirkemellfilé
2 dl tejszín
4 evőkanál csemegekukorica
0,5 dl fehérbor
1 teáskanál kókuszolaj
2 teáskanál gulyáskrém vagy ajvár
ízlés szerint só és bors
1 kiskanál oregánó

Elkészítés:
Al dente kifőzzük a tésztát. Egy serpenyőben az olajon fehéredésig sütjük a felkockázott csirkehúst, megszórjuk oregánóval, sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk a csemegekukoricát.

2-3 percig tovább főzzük, majd felöntjük fehérborral és a tejszínnel, valamint hozzáadjuk a gulyáskrémet is. Lassú tűzön sűrű állagú mártássá főzzük. 

Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése