2016. augusztus 20., szombat

Piskótatekercs zabpehelylisztből cukor nélkül

A klasszikus piskótatekercs picit egészségesebb változata. Először nem gondoltam, hogy finom lehet így is, de mind állagra, mind ízre nagyban hasonlít búzalisztes társára. Bármivel tölthetjük, gyümölcskrémmel, csokoládéval, mascarponéval. IR diétába beilleszthető (persze csak ha a töltelék is cukormentes:-)). 


Hozzávalók 2 személyre:
A piskótához:
5 db tojás
7 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál eritrit
1 kiskanál sütőpor
2 evőkanál víz

A töltelékhez:
3-4 evőkanál házi sárgabarcklekvár

A tetejére:
olvasztott fehércsoki

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját az eritrittel fehéredésig verjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a vizet is. Tovább verjük kézi habverő segítségével.





A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes masszához, vigyázzunk ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített 175 C fokos sütőben 8-10 percig sütjük. 


Ha megsült még melegen feltekerjük a sütőpapírral és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük lekvárral és feltekerjük.




Végül olvasztott fehércsokival vonjuk be. Felszeletelve tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése