2016. augusztus 21., vasárnap

Almás-diós muffin zabpehelylisztből

Szeretem a muffinokat, mert gyorsan összeállítható, csak egy tál és egy fakanál szükséges hozzá. Akár sósan, akár édesen készítjük, mindenhogy nagyon finom. Ez most egy almás-diós változat zabpehellyel, mely jól beilleszthető diétába is. Uzsonnára, tízóraira tökéletes, és jól zárható műanyag dobozban több napig is eláll és friss marad.


Hozzávalók 6 db muffinhoz:
15 dkg zabpehely (ledarálva)
1 db alma (nagy, ha kisebb az alma 2 db kell)
7 dkg eritrit
1 dl mandulatej (bármilyen más tej jó)
1 kiskanál őrölt fahéj
2 evőkanál kakaópor
csipet gyömbér (akár friss akár szárított)
csipet só
5 dkg darált dió+ 1 marék a tetejére
1 db tojás
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A tojást az eritrittel habosra keverjük. A ledarált zabpelyhet, a sütőport, a diót, kakaóport, valamint a fűszereket hozzáadjuk a felvert tojáshoz és csomómentesre keverjük. A meghámozott, felkockázott almát belekeverjük. 



A masszát szilikon muffinformákba vagy muffinpapírral bélelt muffinsütőbe töltjük. Dióval megszórjuk a muffinokat. Előmelegített 190 C fokos sütőben 10-15 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése