2016. augusztus 6., szombat

Mangós-málnás rétes

Maradék réteslap és fagyasztott gyümölcsök voltak a fagyasztómban, ezért kérdés sem volt hogy miként használjam fel őket :-) Nagyon egyszerű és gyors finomság, amit néha-néha megengedhetünk magunknak.


Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg réteslap
25 dkg gyümölcs (esetemben mangó és málna, és pár szem meggy)
olaj a lapok kenéséhez
2 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája
a szóráshoz eritrit/kristálycukor

Elkészítés:
A fagyasztott réteslapot kiengedjük. A lapokat egyesével megkenjük olajjal, aztán 3 lapot egymásra fektetünk. Megszórjuk kakaóporral, és a széleit kihagyva ráterítjük a gyümölcsöket (rendesen csepegtessük le őket, nehogy elázzon a tészta!). 


A 2 oldalát behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük, nem baj ha itt-ott kiszakad picit. Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Lekenjük a tojással. (a tetejét megszórtam eritrittel, mert szeretem mikor rákaramellizálódik, de ez elhagyható)


Előmelegített 200 C fokon sütőben 15 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése