2016. április 2., szombat

Fahéjas-mazsolás kalácspuding

Maradék, szikkadt kalács felhasználására tökéletes ez a mennyei kalács recept. Lehet adni hozzá még bármilyen friss gyümölcsöt, vagy aszalt gyümölcsöt is. A húsvétról maradt kalács így nem veszett kárba :-)


Hozzávalók 27*18 cm-es sütőtálhoz (4 adag):
5 szelet lekváros kalács (recept itt: http://gasztrovagans.blogspot.hu/2016/03/husveti-kalacs.html)
4 dl tej (nálam fele tehéntej, fele kókusztej)
2 db tojás
2 dkg vaj
2 evőkanál eritrit
1 kiskanál fahéj
1 marék mazsola
fél vaníliarúd kikapart magja
pár dkg tejcsoki (jelen esetben maradék milka nyuszi :-))

Elkészítés:
A kalácsot kockázzuk, majd kiolajozott/kivajazott sütőtál aljára rakosgatjuk, és közé tördeljük a csokit. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.



Egy lábasban feltesszük melegedni a tejet, a vajat, a fahéjat  a vaníliát, a mazsolát és az eritritet. Amint felolvadt a cukor és a vaj, le is vesszük a tűzről és hozzákeverjük a felvert tojásokat.



A kalácsra öntjük a tejes keveréket és 35-40 percig sütjük. Hagyjuk picit kihűlni tálalás előtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése