2016. április 29., péntek

Baconos-virslis saláta

Nincs is jobb egy könnyű salátánál. Kiváló vacsora, mely gyorsan összedobható, jól illik hozzá még a főtt tojás is, tartalmasabb lesz tőle. Egészséges, akár előételként is megállja a helyét.


Hozzávalók 2 személyre:
A salátához:
fél fej jégsaláta
fél fej lilahagyma
10 dkg kígyóuborka
1 szál újhagyma
4 db virsli
4 szelet bacon
10 dkg csemegekukorica
5 dkg reszelt trappista sajt

Az öntethez:
1 evőkanál citrom leve
3 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
A salátát alaposan megmossuk, leveleire szedjük, tetszés szerint széttépkedjük a leveleket. A hagymákat és az uborkát felkarikázzuk, majd a bacon szeleteket is. 



Egy serpenyőben 5 perc alatt megpirítjuk a bacont és a virsliket. Ha megpirult papírtörlőre szedjük, hogy ne legyen nagyon olajos.


Következhet a saláta összeállítása. A salátával összekeverjük a kukoricát, az uborkát és a hagymákat. Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük és meglocsoljuk vele a salátát. 



Tálaláskor a tetejére rakjuk a virsli, megszórjuk a bacon darabkákkal, és sajtot reszelünk a tetejére. Jó étvágyat kívánok :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése