2016. március 28., hétfő

Húsvéti kalács

Ízletes kalács recept, melyet bármivel megtölthetünk, ízlésünk szerint variálhatjuk. Házi lekvárral igazán finom akár reggelire is fogyaszthatjuk egy bögre forró tea mellé.


Hozzávalók 1 püspökkenyér formához:
A tésztához:
40 dkg liszt (BL55)
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
10 g élesztő (szárított)
2 db tojás
3 evőkanál nádporcukor
1 teáskanál só

A töltelékhez:
5 evőkanál házi meggylekvár
4 evőkanál holland kakaópor

A tetejére:
1 db tojás

Elkészítés:
Egy bögrében mikróban melegítjük a tejet az élesztőt és az 1 evőkanál cukrot. Picit pihentetjük, hogy az élesztő reakcióba lépjen. Egy keverőtálban vegyítjük a lisztet és a sót. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük. 



A liszthez adjuk az élesztős tejet, majd a cukros tojásokat. Dagasztjuk majd egy órán át pihentetjük.



Majd ha megkelt téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük lekvárral. Aztán ízlés szerint kakaóporral megszórjuk. Hosszabbik oldalától indulva felcsavarjuk, majd félbe hajtjuk és a félbehajtott végeket hosszában kettévágjuk.




Megcsavarjuk a 2 félbevágott végét, majd az egészet összecsavarjuk. Formába rakjuk és megkenjük felvert tojással. 



Előmelegített sütőben 175 C fokon 30-35 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése