2016. március 6., vasárnap

Parmezános halfilé currys kukoricasalátával

A hal és a parmezán tökéletes párosítás, sütőben sütve még inkább egészséges és nem kell mellette állni magára hagyhatjuk, ezért szeretem igazán. Zöldségkörettel kiváló diétás fogás :-)


Hozzávalók 2 személyre:
A halhoz:
45 dkg tengeri halfilé
2 tojásfehérje
15 dkg reszelt parmezán
A kukoricasalátához:
25 dkg csemege kukorica (konzerv, friss, fagyasztott egyaránt megfelel)
1 evőkanál joghurt vagy majonéz
curry por ízlés szerint
csipet szárított chili
csipet só és bors

Elkészítés:
A fagyasztott halat kiengedjük és a felesleges vizet leitatjuk róla papírtörlővel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a hal mindkét oldalát. Beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd a parmezánba. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 190 C fokon 15-20 percig sütjük. 



Míg sül a hal elkészítjük a salátát. Fagyasztott kukorica volt itthon úgyhogy először mikróban 4-5 pár percig pároltam (konzerv vagy friss kukorica esetén ez a lépés értelemszerűen kimarad). A kukoricát ízesítjük curryvel, sóval és borssal majd hozzáadjuk a majonézt vagy joghurtot, jól összekeverjük. Tálaláskor chilivel szórjuk meg.


Ha megsült a hal tálaljuk a fűszeres kukoricasalátával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése