2016. március 1., kedd

Fahéjas bundás alma

Gyors és ízletes desszert, jó recept ha otthon roskadásig áll az alma és kifogytunk a felhasználási módokból :-)


Hozzávalók 1 személyre:
2 db alma
1 dl tej
8 dkg zabpehelyliszt
1 db tojás
pici só
vaníliás cukor
a sütéshez kókuszzsír
ízlés szerint porcukor és fahéj a hempergetéshez

Elkészítés:
Első lépésként - hogy ne sütés közben keljen vele kapkodva bajlódni - összekeverjük a porcukrot a fahéjjal egy tálban és félretesszük. A tej, a liszt,  a tojás, a cukor és a só keverékéből sűrű palacsintatésztát készítünk. 



Az almákat megpucoljuk, a magházát eltávolítjuk és vastag karikára vágjuk. A sűrű masszába forgatjuk az almakarikákat, majd forró bő olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. 



Leitatjuk papírtörlővel a felesleges olajat és még melegen a fahéjas cukorba forgatjuk. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése