2015. november 21., szombat

Koktélrákos spagetti

A tengeri herkentyűk kedvelőinek tökéletes recept, gyors és könnyen elkészíthető. Egy pohár fehér bor mellé tökéletes vacsora lehet :-)


Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg spagetti tészta
15 dkg koktélrák
1 evőkanál kókuszolaj
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb paradicsom
fél citrom leve
1 dl tejszín
ízlés szerint só, bors és zöldfűszerek
1 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük a szokásos módon. Míg a tészta fő, el is készíthetjük a szószt. Egy serpenyőben olajat hevítünk és fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymákat. Nem szeretek fokhagymát hámozni, ezért héjastól nyomom át a fokhagymanyomón. Vigyázzunk a fokhagyma gyorsan megég. 


Hozzáadjuk a megtisztított koktélrákokat, ízesítjük és ráfacsarjuk fél citrom levét. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és felöntjük a tejszínnel, majd pár percig forraljuk. 


A kifőtt tésztával összekeverjük és forrón, sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése