2016. november 13., vasárnap

Tarte flambée (Elzászi lepény)

Klasszikus francia lepény, ami tésztáját tekintve igen hasonlít a mi langallónkhoz. Bármilyen sajt és szalonna használható hozzá, ami épp otthon van. Nagyon gyorsan elkészíthető.


Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
20 dkg liszt (BL55)
1,5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál só
0,5 dl olívaolaj

A feltéthez:
1 fej vöröshagyma
15 dkg császárszalonna
1,5 dl tejföl
1 kiskanál fokhagymapor

A tetejére:
10 dkg vörös cheddar sajt

Elkészítés:
Robotgépben összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, akkor jó ha egy nagy gombóccá áll össze. 
A tésztát kinyújtjuk sütőpapíron téglalap alakúra, kb. fél cm vastagságúra.



A tejfölt összekeverjük a fokhagymaporral, ezzel megkenjük a tésztát. Hajszál vékonyra szeljük a vöröshagymát, a szalonnát felcsíkozzuk. Megszórjuk a hagymával, majd jöhet rá a szalonnával, végül reszelt sajttal fejezzük be. 


Sütőpapírral együtt sütőlemezre rakjuk. Előmelegített 220 C fokos sütőben 15 percig sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése