2016. november 27., vasárnap

Édesburgonyalepény házi majonézzel

Gyors diétás lepény, hús nélkül :-) Bármilyen körettel fogyasztható.


A lepényhez:
25 dkg édesburgonya
20 dkg cukkini
10 dkg búzakorpa
2 db tojás
1 marék póréhagyma
1 csipet só és bors
1 kiskanál fokhagymapor
1 kiskanál provánszi fűszerkeverék
1 evőkanál kókuszolaj a sütéshez

A majonézhez:
2 db tojássárgája
2 dl étolaj
2 teáskanál mustár
1 csipet só

Elkészítés:
Robotgép segítségével lereszeljük a cukkinit, sózzuk és kinyomkodjuk a levét. Lereszeljük az édesburgonyát is. 


Egy tálba összekeverjük a cukkinit, az édesburgonyát, a tojást, az aprított póréhagymát, a búzakorpát, és ízesítjük. 



Lepényeket formázunk a masszából és olajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát (oldalanként 4-5 perc). 


A majonéz hozzávalóit robotgépben krémesre turmixoljuk.


A megsült lepényeket friss zöldsalátával és házi majonézzel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése