2016. november 22., kedd

Gluténmentes linzer

Liszt és cukormentes linzer, amit egyszerű elkészíteni. A rizsliszt miatt törékenyebb a tészta, óvatosan bánjunk vele. Dobozban tárolva sokáig eláll, nem szárad ki.


Hozzávalók 12 db-hoz:
A tésztához:
20 dkg rizsliszt
10 dkg darált dió
1 db tojás
12,5 dkg vaj (puha)
1 csipet só

A töltelékhez:
házi cukormentes sárgabarack lekvár

A tálaláshoz:
eritrit (porrá őrölve)

Elkészítés:
Robotgépben a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, gombóccá formáljuk, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük minimum negyed órát.


A tésztát kinyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle. Minden második forma közepét egy kupakkal kinyomjuk. Előmelegített 180 C fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

  

Ha kihűltek a linzerek összeragasztjuk lekvárral és porcukorral meghintve fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése