2015. december 4., péntek

Zabpalacsinta áfonyaöntettel

A zab nagyon egészséges és finom, a zabpehelyliszttel helyettesíthetjük a fehér lisztet. Ez a zabos palacsinta az egyik kedvencem, gyümölcssalátával is fogyasztható. Ebből a mennyiségből 3 db tenyérnyi nagyságú palacsinta lesz.


Hozzávalók 1 személyre:
10 dkg zabpehelyliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál rizstej
1 csipet só

A sütéshez:
pár csepp kókuszolaj

Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, sűrű palacsinta tésztát kell kapnunk. A serpenyőben olajat hevítünk és merőkanálnyi adagokat öntünk bele.


Pár percig sütjük, majd megfordítjuk óvatosan és további 2 percig sütjük. Áfonyaöntettel és porcukorral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése