2015. december 15., kedd

Cukkinifasírt brokkolis krumplipürével

Egy újabb húsmentes fogás, ha az adagokat betartjuk diétába is beilleszthetjük. Általában a krumplit száműzik a diéta alatt, de zöldséggel párosítva hús nélkül kis mennyiségben (kb. 7 dkg/fő) megengedhető alkalmanként. Kedvenc zöldségem a cukkini, amit most sütőben, fasírtként készítek el :-) Nagyon laktató, de mégis egészséges.


Hozzávalók 2 személyre:
A cukkinifasírthoz:
2 közepes cukkini
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
csipet őrölt színes bors
15 dkg zsemlemorzsa

A brokkolis krumplipüréhez:
3 db krumpli
20 dkg brokkoli (friss és fagyasztott is megfelel)
1 evőkanál zsírszegény joghurt vagy kókuszolaj
csipet só és bors
szerecsendió

Elkészítés:
Kezdhetjük a krumpli megfőzésével, pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra, sós forró vízbe főzzük 20 percig. A 10. perc környékén hozzádobjuk a rózsáira szedett, megtisztított brokkolikat.


Míg a krumpli fő, a cukkiniket alaposan megmossuk és lereszeljük, majd kinyomkodjuk kézzel a levét, hozzáadjuk a többi hozzávalót és ízesítjük.


Fasírt alakúra formáljuk, zsemlemorzsába forgatjuk és előmelegített sütőben 180 C fokon 15 percig sütjük. Ha megfőtt a krumpli és a brokkoli, leszűrjük és összetörjük.


Mivel diétás köretként készítjük a tej és a vaj most kimarad, helyette zsírszegény  joghurttal, vagy egy kis kókuszolajjal krémesítjük. Melegen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése