2015. december 25., péntek

Balzsamecetes serpenyős krumpli aioli mártással

Egyszerű krumpli recept, köretként vagy önálló fogásként is fogyasztható. Sütőben is elkészíthetjük, úgy még pikánsabb ízű lesz. Jamie Oliver balzsamecetes sült krumplijának leegyszerűsített változata :-) Próbáljátok ki!


Hozzávalók 1 személyre:
2 db közepes burgonya
fél fej lilahagyma
1 evőkanál kókuszolaj
1 dl balzsamecet
2 gerezd fokhagyma
csipet só

Aioli (fokhagymás majonéz) mártáshoz:
1 dl majonéz
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
csipet só és bors
fél citrom leve

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, héját eltávolítjuk és tetszés szerint daraboljuk. Egy serpenyőben pici olajon a felszeletelt lilahagymát karamellizáljuk. Rádobjuk a burgonyát és nyakon öntjük a balzsamecettel, majd ízesítjük. A mártás hozzávalóit jól elkeverjük és frissen tálaljuk az elkészült krumpli mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése